Relaxatietherapie

De basis van relaxatie is een goede ademhalingstechniek. Borstkas- en buikademhaling worden aangeleerd en geautomatiseerd. Tijdens de relaxatiesessies wordt je bewust gemaakt van je eigen lichaam en geest en kan het lichaam tot rust komen.

Door middel van ademhaling, aandacht, voorstelling en beweging leer je je eigen spanningen te controleren. Daarom wordt ademhalings/relaxatietherapie toegepast bij zowel hyperventilatieklachten, algemene vermoeidheid, slaapproblemen, stress, bij perinatale oefeningen als bij problemen ter hoogte van de gewrichten en de wervelkolom.

Bij een stresserende levensstijl wordt er heel vaak waargenomen dat deze personen een snellere en onregelmatige ademhalingscyclus hebben. Door mede van een bewustwording van eigen ademhaling door zowel ademhalingsoefeningen als relaxatieoefeningen kan deze persoon sneller tot rust komen en hun versnelde ademhalingscyclus doorbreken. Zo is er een preventie voor eventuele toekomstige lichamelijke klachten die kunnen ontstaan door een versnelde en ongecontroleerde ademhaling.